Pyl perga

Nebo také včelí chléb, je včelami fermentovaný květový pyl získávaný přímo z plástů. Jedná se o rostlinný bílkovinový produkt, který v sobě skrývá nový život a v důsledku toho je jeho skladba bílkovin, živin a enzymů je neobyčejně vhodná při rychlé obnově duševní a fyzické síly, zvláště pro rekonvalescenci po vyčerpávajících chorobách a po operacích. Při depresivních stavech obnovuje duševní rovnováhu, vyvolává pocit spokojenosti a chuti k životu.

Využití pergy je opravdu široké. Síly tohoto pylu můžete využít například při regeneraci a detoxikaci organizmu (ozdravuje játra). Po chemoterapii, po používání léků – hlavně antibiotik. Dále při plicních chorobách, hormonálních či imunitních poruchách, prostatických potížích, při žloutence, cirhóze, intoxikacích, předčasném stárnutí, neplodnosti, během těhotenství i při laktaci, při únavě, stresu, epilepsii, při popáleninách, akné, ekzémech, alergiích, při astmatu, anorexii, nadměrném hubnutí či vegetariánství (pro vysoký obsah důležitých bílkovin). *

 

Objevte sílu pergy. Spolu s medem vytváří životabudič a lahodný koktejl živin.

 

 

Dávkování medu s pergou: 1-2x denně 1-2 lžičky při nebo po jídle. Pro svoje povzbudivé účinky doporučujeme používat v dopoledních či časně odpoledních hodinách.

Použití: Do jogurtu, tvarohu, kaší či pudinku. Výborný je ale i samotný.

* Zdroj:    Josef A. Zentrich: Apiterapie – Přírodní léčba včelími produkty

              Jana Hajdušková: Včelí produkty  očima lékaře